Körös - Lak Vendégház +36/20 292 38 00

NYARALJON - PIHENJEN - HORGÁSSZON a Kákafoki - holtág partján!

Horgászatról


A Kákafoki-holtág a Tiszántúl legnagyobb kiterjedésű állóvize. Hossza 29,2 kilóméter, szélessége átlagosan 70 méter, átlagos vízmélysége 2,2 méter. Hazán ötödik legnagyobb állóvizének folyamatos vízcseréje gravitációs úton történik. A holtág Szarvas - békésszentandrási szakasza a szarvasi szivornyától a békésszentandrási duzzasztóig tart. Az ide látogató horgászok erre a szakaszra válthatnak napi, heti illetve éves területi horgászjegyet. A területi jegy kiváltásához érvényes állami jegy szükséges!

Vendégeink körében előszeretettel alkalmazott horgászmódszerek: a fenekező, úszós, bojlis, match, feeder és pergető horgászat.

A Kákafoki-holtág fogható halfajai: ponty (tő, tükör és nyurga), keszeg (dévér, lapos, karika, jász, vörösszárnyú és bodorka), kárász (ezüst és aranykárász), amúr, fekete amúr, csuka, harcsa, süllő, kősüllő, sügér és balin.

Az elmúlt évek szigorú szabályozásának (Tilos a törpehercsák visszahelyezése!) és a törpehercsák lehalászatának köszönhetően a törpeharcsa csak ritkán jelentkezik.


 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 40
Heti: 87
Havi: 587
Össz.: 74 866

Látogatottság növelés
Oldal: Horgászatról
Körös - Lak Vendégház +36/20 292 38 00 - © 2008 - 2018 - koroslak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »